Verificare Solicitări

Noutăți locale

Cu ocazia sărbătorilor de Paște Catolic, Vinerea Mare și a doua zi de Paște sunt zile libere pentru angajați, deci birourile primăriei vor fi închise. Cu toate acestea, având în vedere că sărbătoarea cade la sfârșitul lunii martie în acest an, primăria va asigura posibilitatea plății taxelor și impozitelor și va menține deschis biroul de impozite și taxe, pentru a oferi posibilitatea celor care doresc să beneficieze de reducerile valabile până la sfârșitul lunii martie.
 
Orarul pentru plata taxelor și impozitelor:
Vineri, 𝟮𝟵 𝗺𝗮𝗿𝘁𝗶𝗲
𝟴:𝟬𝟬 – 𝟭𝟰:𝟬𝟬
Luni (a doua zi de Paște), 𝟭 𝗮𝗽𝗿𝗶𝗹𝗶𝗲
9:0𝟬 – 𝟭𝟰:𝟬𝟬
Arderea miriștii, a vegetației uscate și a resturilor vegetale se execută numai după obținerea permisului de lucru cu focul!

Emiterea permisului de lucru cu foc se face prin grija primarului de către șeful serviciului voluntar pentru situații de urgență sau persoana desemnată în acest sens.

Arderea se execută în locuri care nu permit propagarea focului la fondul forestier/construcții și care să nu afecteze rețelele electrice, de comunicații, conductele de transport a gazelor naturale, produsele petroliere ori alte bunuri materiale combustibile, asigurându-se supravegherea, permanentă a arderii, precum și stingerea jarului dupa terminarea activității.

În conformitate cu art. 1, alin. 3, lit. r și s, din H.G.R. nr. 537 din 6 iunie 2007 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele de prevenire și stingere a incendiilor, constituie contravenție și se pedepsește cu amenda de la 1.000 lei la 2.500 lei, arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deșeurilor și a altor materiale combustibile, fără obținerea permisului de lucru cu foc și fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăți; amenajarea locurilor pentru utilizarea focului deschis în condiții și la distanțe care favorizează propagarea focului la construcții, depozite, culturi agricole, păduri, plantații și alte vecinătăți.
Primăria Comunei Gornești va colecta crengile și corzile de viță de vie ce rezultă din curățenia de primăvară, conform următorului program:
 
18 – 19 martie – Periș
19 – 20 martie – Gornești
20 martie – Petrilaca de Mureș, Teleac, Mura Mare, Mura Mică
21 martie – Iara de Mureș, Ilioara, Pădureni.
 
Invităm cetățenii să amplaseze deșeurile menționate mai sus în fața proprietăților în așa fel încât utilajele primăriei să le poată ridica.
 
Vă mulțumim pentru înțelegere și colaborare.
Asociația Vándormozi, Fundația Studium Prospero a medicilor și artiștilor din Târgu Mureș, împreună cu Primăria Gornești, aduc experiența cinematografică pe care au trăit-o deja peste 350.000 de spectatori:
 
𝗦𝗲𝗺𝗺𝗲𝗹𝘄𝗲𝗶𝘀 – Filmul regizat de Koltai Lajos, nominalizat la premiul Oscar.
 
Locație: Casa de Cultură Gornești
Data: 10 martie 2024 (duminică), ora 20:00.
 
Prețul unui bilet este de 15 lei și poate fi achiziționat în avans de la Szabó Adél (0740061156).
NUMĂRUL DE BILETE ESTE LIMITAT!
 
Filmul va fi în limba maghiară, cu subtitrări în limba română.
Recomandat pentru persoanele cu vârsta de peste 12 ani.
Duminică, 10 martie 2024, are loc Cupa Satelor, unde vor juca echipele de copii.
Sâmbătă, începând cu ora 14:30, A.C.S. SPORTING GORNESTI se va confrunta cu A.C.S. MURESUL RUȘII- MUNȚI în cadrul Cupei României.

Programul de colectare deșeuri menajere și selective pe luna MARTIE, valabil pentru toată comuna.

Se desfășoară lucrările de modernizare a Bazei Sportive Gornești.

CLUBUL DE CIOBĂNEȘTI BELGIENI ȘI OLANDEZI ROMÂNIA ORGANIZEAZĂ
Cupa MUREȘ GORNEȘTI

01-03 Martie 2024 – Baza Sportivă Gornești

Competiție IGP, etapa de calificare pentru FMBB 2024 Italia
2x Competiție Mondioring, etapa de calificare FMBB 2024 Italia
Competiție Agility, etapa e calificare FMBB 2024 Italia
Competiție TSAC
Competiție Bh is IGBH
2x Competiție Frumusețe Club
Competiție Bikejoring & Canicross

Înregistrare: https://ccbor.ro/mainevent/16

Beneficii ale colectării separate a deșeurilor biodegradabile:
🌿 Reducerea poluării solului și a apei
🌿 Compostarea deșeurilor pentru a produce îngrășăminte naturale
🌿 Reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră
 
Nu uitați că micile acțiuni ale fiecăruia dintre noi pot face o mare diferență pentru mediul nostru. Haideți să lucrăm împreună pentru un viitor mai verde și mai sustenabil! 🌏💚
Vă informăm ca se poate realiza plata taxelor si impozitelor la sediul primăriei.
Cei care plătesc până pe 31 Martie 2024 beneficiază de 10% reducere.
Atragem atenția cetățenilor că la cererea primăriei, compania Polaris M Holding a modificat programul de colectare selectivă a deșeurilor. Începând din luna FEBRUARIE ridicarea gunoiului selectiv va avea loc marți în loc de sâmbătă. Sperăm că acest nou program va facilita procesul de colectare a deșeurilor.
 
Pentru colectarea deșeurilor de sticlă, în Gornești în fața Primăriei vă stă la dispoziție un container special dedicat colectării sticlei.
Consecințele înfundării coșului sunt:
• Riscul de incendiu
Pentru că hornul se înfundă cu funingine și alte reziduuri rezultate în urma arderilor, acesta poate provoca în orice moment un incendiu.
• Riscul de intoxicare cu monoxid de carbon
În cazuri grave se poate ajunge chiar și la deces.
• Scăderea eficienței sobei, a centralei, șemineului, cuptorului etc.
 
Pentru servicii de curățare coșuri de fum sunați la numărul:
0740 354 918.

Vești bune pentru locuitorii din Petrilaca și Teleac:
Proiectul PNRR – Extindere rețele de alimentare cu apă potabilă și canalizare menajeră în localitățile Petrilaca de Mureș și Teleac a trecut cu succes de procesul de evaluare, fără nici o eroare, și se pregătește să fie semnat în viitorul apropiat.

Primăria se pregătește să demareze procesul de achiziții publice, semn că proiectul este complet pregătit pentru implementare. Este un pas important către îmbunătățirea infrastructurii și calității vieții în comuna noastră.

Vom continua să vă ținem la curent pe măsură ce progresăm cu acest proiect.

S-au demarat lucrările de introducere a serviciului de furnizare a gazului în Pădureni.

Programul de colectare deșeuri menajere și selective pe luna IANUARIE, valabil pentru toată comuna.

A patra și ultima lumânare simbolizează pe Sfântul Ioan Botezătorul, care a predicat despre apropiata venire a lui Iisus și pocăință; așadar, această lumânare reprezintă simbolul iubirii.

Târgul de Crăciun, 17 decembrie, Parcul Mare, Gornești!

A treia lumânare simbolizează Fecioara Maria, care l-a născut pe Isus; prin urmare, această lumânare reprezintă simbolul bucuriei.
A doua lumânare de Advent simbolizează poporul evreu, cărora Dumnezeu le-a promis că dintre ei va veni Mesia; așadar, această lumânare reprezintă simbolul speranței.

𝗖𝗲𝗮 𝗺𝗮𝗶 𝗳𝗿𝘂𝗺𝗼𝗮𝘀𝗮̆ 𝗰𝗮𝘀𝗮̆ 𝗶̂𝗺𝗽𝗼𝗱𝗼𝗯𝗶𝘁𝗮̆ 𝗱𝗲 𝘀𝗮̆𝗿𝗯𝗮̆𝘁𝗼𝗿𝗶🎅🏼🎄

Așteptăm și anul acesta pozele (se trimite doar o poză) cu casele împodobite pe adresa de email: gornesti@cjmures.ro, sau mesaj pe facebook, însoțite de nume, adresă și număr de telefon până la data de 22 decembrie.

Fotografiile primite vor fi postate anonim pe pagina de facebook a primăriei și pe baza like-urilor primite în data de 27 decembrie se vor alege câștigătorii.

Adventul este întotdeauna o perioadă specială, plină de anticipație în inimile celor mici și mari. Există cei care numără câte zile mai sunt până în seara de Ajun, și există cei care speră că vor primi ceea ce își doresc.

Prima lumânare de Advent este aprinsă în prima duminică din perioada ce precede Crăciunul și simbolizează încrederea. Lumânarea ne aduce aminte de Adam și Eva, cărora Dumnezeu le-a făgăduit primii mântuirea.

Așadar, această lumânare este un simbol al credinței, chemându-ne să ne gândim la promisiunile străvechi și să avem încredere în așteptare, care se intensifică odată cu apropierea sărbătorii.

Vă așteptăm cu drag la Târgul de Crăciun duminică 17 decembrie, de la orele 12:00 în Parcul Mare din Gornești!
Pregătim vin fiert, mâncare delicioasă, dulciuri și multe altele.

Veți putea cumpăra: brățări, cărți, decorațiuni de crăciun, turta dulce, prăjituri, vin fiert, ceai și multe altele.

Vor cânta: copiii de la Grădinița și Școala Generală Teleki Domokos din Gornești, precum și Rebeka Veress.

Să ne pregătim împreună pentru sărbători!

Programul de colectare deșeuri menajere și selective pe luna DECEMBRIE, valabil pentru toată comuna.

Programul de colectare deșeuri menajere și selective pe luna DECEMBRIE, valabil pentru toată comuna.

Folosirea aragazului pentru încălzire poate fi periculoasă dacă nu se respectă anumite reguli de siguranță. Iată cum să folosiți aragazul în mod corect în timpul iernii:

👉🏼 Niciodată nu lăsați aragazul nesupravegheat în timp ce funcționează. Acest lucru poate duce la incendii sau intoxicații cu monoxid de carbon.
👉🏼 Asigurați o ventilație adecvată: În timp ce folosiți aragazul pentru încălzire, asigurați-vă că bucătăria sau zona în care se află este bine ventilată. Acest lucru ajută la dispersarea gazelor periculoase.
👉🏼 Verificați furtunurile și conexiunile: Înainte de a porni aragazul pentru încălzire, verificați starea furtunurilor și conexiunilor. Dacă găsiți deteriorări, înlocuiți-le imediat.
👉🏼 Nu folosiți aragazul pe post de sursă principală de căldură: Aragazul nu este conceput pentru a fi utilizat ca sursă principală de încălzire. Este mai eficient și mai sigur să aveți un sistem de încălzire dedicat.

Programul de colectare deșeuri menajere și selective pe luna NOIEMBRIE, valabil pentru toată comuna.

Compania AQUASERV S.A. Sucursala Reghin anunță consumatorii că din cauza unor lucrări programate se sistează furnizarea apei potabile în 𝗚𝗼𝗿𝗻𝗲𝘀̗𝘁𝗶 și 𝗣𝗲𝗿𝗶𝘀̗ în data de 𝟮𝟰 𝗼𝗰𝘁𝗼𝗺𝗯𝗿𝗶𝗲 𝟮𝟬𝟮𝟯, între orele 𝟬𝟴:𝟬𝟬-𝟮𝟮:𝟬𝟬 (estimare).

SELECTARE PLASTIC/METAL
Se colectează în recipientul sau în sacul menajer galben.
Recipientele din plastic (PET-urile) se clătesc cu apă rece; ambalajele din plastic care nu se pot curăța se colectează la deșeurile reziduale. Se scoate dopul și se presează. Astfel, se economisește spațiu.

𝐃𝐀: bidoane și cutii din plastic, pungi din plastic,
ambalaje de protecție din plastic, jucării de plastic, doze de băuturi, cutii de conserve, cutiile TetraPack (cutii de lapte și suc), etc.

𝐍𝐔: produse combinate din metal și plastic, polistiren din construcții, cutii/bidoane cu resturi de vopsea, diluanți sau alte substanțe chimice periculoase, deșeuri medicale (de exemplu seringi folosite) ș.a.

Programul de colectare deșeuri menajere și selective pe luna OCTOMBRIE, valabil pentru toată comuna.

Compania Delgaz Grid, membră a grupului E. ON România, începe în această lună în localitatea Gornești, județul Mureș, testele la clienții casnici pentru a verifica funcționarea instalațiilor interioare și a aparatelor de utilizare existente cu amestec de gaze naturale (80%) si hidrogen (20%).
Compania a selectat în acest scop câteva zeci de clienți care locuiesc în localitatea mureșeană și care vor fi astfel printre primii români care vor participa la acest proiect de importanță națională pentru viitorul încălzirii sustenabile din România. Gorneștiul devine astfel prima localitate cu rețea de distribuție a gazelor naturale din oțel unde se vor face astfel de teste.
15 – 17 septembrie 2022 va fi organizat pentru a 11 -a oară Festivalul Magiunului de la Iara de Mureș.
Vă așteptăm cu drag!

Le urăm elevilor un an școlar reușit, putere, și sănătate, răbdare profesorilor, părinților.

Programul de colectare deșeuri menajere și selective pe luna SEPTEMBRIE, valabil pentru toată comuna.

În perioada 16 – 22 August 2023 a avut loc a VIII-a ediție la CUPA „SPORTING & BEST KIDS REGHIN 2023″. Primăria Comunei Gornești a sprijinit și anul acesta evenimentul prin punerea la dispoziția organizatorilor a terenului de fotbal și a complexului sportiv din Gornești.Felicitări câștigătorilor și participanților deopotrivă!

În prezent, lucrăm la schimbarea pavajului pe trotuarul din fața școlii generale Teleki Domokos din Gornești. Acest proiect îmbunătățește aspectul și siguranța zonei pentru toți elevii și locuitorii noștri.

Așteptăm cu nerăbdare finalizarea lucrărilor!

Am început lucrările de igienizare, reparații și zugrăveli la Școala Gimnazială Teleki Domokos, asigurând astfel un mediu sigur, curat și plăcut pentru elevi.

🧹 Igienizare și curățenie: Vom curăța și dezinfecta toate sălile de clasă, grupurile sanitare, coridoarele, biblioteca și spațiile comune pentru a asigura un mediu sănătos și igienic.

🔨 Reparații: Vom remedia toate defecțiunile și problemele tehnice din școală. Aceasta include reparații la instalații electrice, instalații sanitare, mobilierul școlii și alte aspecte care necesită atenție.

🎨 Zugrăveli: Vom înfrumuseța școala prin zugrăveli proaspete în sălile de clasă și în alte zone pentru a crea un mediu inspirațional și plăcut pentru elevi.

Marți, 1 august, drumul între Periș și Iara de Mureș va fi închis din cauza lucrărilor de asfaltare. Se poate va putea circula doar prin Ernei – Călușeri – Ilioara.
Vă rugăm să țineți cont de această închidere a drumului și să vă planificați călătoria în consecință.
Mulțumim pentru înțelegere!

Programul de colectare deșeuri menajere și selective pe lina AUGUST.

Programul de colectare deșeuri menajere și selective pe lina IULIE.

Vă aducem la cunoștință că preluarea gunoiului va avea loc vineri, 30 iunie.

Pentru operativitate, rugăm locuitorii comunei ca până la ora 8 să amplaseze deșeurile în fața imobilelor, în loc accesibil.

Totodată, avem rugămintea ca gunoiul menajer și cel selectiv să fie amplasate separat.

Vă mulțumim pentru înțelegere și cooperare!

Vă informăm că vineri, 23 iunie, între orele 7:00 și 17:00, drumul între Periș și Iara de mureș va fi închis din cauza lucrărilor de pregătire a asfaltării. Se poate va putea circula doar prin Ernei – Călușeri – Ilioara.

Vă rugăm să țineți cont de această închidere a drumului și să vă planificați călătoria în consecință. Mulțumim pentru înțelegere!

În numele Primăriei, vă invităm cu drag la Ziua Familiei, organizată sâmbătă, pe data de 24 iunie. La acest eveniment, copiii sunt în centrul atenției, iar ziua va fi plină de râsete, jocuri și distracție. Îi așteptăm cu drag și pe părinți.

🎪 Castele gonflabile
🎨 Pictură pe față
🎉 Înghețată
🍿 Popcorn
🍲 Gulas la ceaun

Locație: Gernyeszeg – Baza Sportivă

Nu ratați această oportunitate fantastică de a petrece timpul cu copiii și de a sărbători împreună!

Compania AQUASERV S.A. sucursala Reghin anunță consumatori că, din cauza întreruperilor de curent electric din Uzina de Apă Reghin, este posibilă sistarea apei potabile, în data de 𝟭𝟲 𝗶𝘂𝗻𝗶𝗲 𝟮𝟬𝟮𝟯 și în comuna Gornești.
Cu bucurie vă anunțăm că făclia păcii de la „Peace Run” a ajuns la Gornești!
Acesta flacără simbolică, hrănită de spiritul iubirii, iertării și unității, va arde acum în inima comunității noastre. Lăsăm această flacără să ne ghideze mereu, astfel încât să cultivăm întotdeauna relații respectuoase și pline de pace unii față de alții. Să fie acesta mesajul nostru pentru toată lumea: posibilitatea păcii și armoniei este întotdeauna aici, trebuie doar să credem în ea și să lucrăm împreună.
Păstrăm această făclie vie în fiecare zi a vieții noastre, pentru ca comuna Gornești să fie întotdeauna căminul iubirii și păcii.
 
Ștafeta „Peace Run” va poposi în Comuna Gornești, pe data de 15 lunie, în jurul orei 11:00.
Peace Run – Alergarea pentru Pace – este o ştafetă globală cu torţă, prin intermediul căreia se promovează pacea, prietenia şi armonia prin transmiterea unei torţe aprinse din mână în mână.
Echipe internaţionale de alergători păşesc peste orice fel de frontiere pentru a conecta şcoli, comunităţi, organizaţii şi oameni din toate sferele vieţii.
Echipa internațională Peace Run va înmâna oficial torța domnului Primar, apoi va avea loc o mică festivitate.
Vă așteptăm cu drag!

Prin prezenta vă aducem la cunoștință că colectarea gunoiului menajer va avea loc, Vineri 𝟬𝟵 𝗜𝘂𝗻𝗶𝗲.
Pentru operativitate rugăm locuitorii comunei ca până la ora 8 să amplaseze gunoiul în fața imobilelor în loc accesibil.
Vă rugăm să amplasați numai gunoiul menajer (Să nu puneți moloz, lemne, textile, cauciucuri, etc în gunoi).
Vă mulțumim pentru înțelegere și cooperare!

Electrica SA anunță întreruperea energiei electrice la Pădureni

(zona centrală – PT1) miercuri, 24 Mai 2023 între orele 09:00 – 14:00.

Următoarea colectare a gunoiului menajer și celui selectiv va avea loc, vineri, 𝟮𝟲 𝗠𝗮𝗶.

Pentru operativitate rugăm locuitorii comunei să amplaseze gunoiul în fața imobilelor în loc accesibil.

Vă aducem la cunoștință faptul că următoarea colectare a gunoiului menajer și celui selectiv va avea loc, vineri, 12 𝗠𝗮𝗶. Pentru operativitate rugăm locuitorii comunei să amplaseze gunoiul în fața imobilelor în loc accesibil.

Vă mulțumim pentru înțelegere și cooperare.

“Ieri, în cadrul programului ‘Școala altfel’, am primit cu bucurie vizita elevilor din comună la sediul primăriei noastre.

Este important ca de la o vârstă fragedă să se familiarizeze cu modul în care funcționează comunitatea noastră locală și să vadă cum contribuim la dezvoltarea comunei noastre.

Sperăm că ați acumulat experiențe utile în timpul petrecut la noi și ați înțeles mai bine modul în care funcționează lucrurile în comuna noastră, precum și primaria ca instituție publică.

Vă mulțumim că ați venit la noi și vă așteptăm cu drag și data viitoare!”
Kolcsár Gyula – primar

Prin prezenta vă aducem la cunoștință faptul că colectarea gunoiului menajer și celui selectiv va avea loc doar săptămâna viitoare, vineri, 𝟮8 𝗔𝗽𝗿𝗶𝗹𝗶𝗲. Pentru operativitate rugăm locuitorii comunei ca până la ora 8 să amplaseze gunoiul în fața imobilelor în loc accesibil.
Vă mulțumim pentru înțelegere și cooperare.

Compania AQUASERV S.A. Sucursala Reghin anunță consumatorii că din cauza unor lucrări programate se sistează furnizarea apei potabile în comuna 𝗚𝗼𝗿𝗻𝗲𝘀̗𝘁𝗶, din data de 𝟮𝟬 𝗮𝗽𝗿𝗶𝗹𝗶𝗲 𝟮𝟬𝟮𝟯, orele 𝟮𝟮:𝟬𝟬 până în data de 𝟮𝟭 𝗮𝗽𝗿𝗶𝗹𝗶𝗲 𝟮𝟬𝟮𝟯, orele 𝟬𝟲:𝟬𝟬 (estimare).

PROGRAM DE FINANȚARE!
Programul privind protecția speciilor de faună sălbatică, prin instalarea de echipamente și/sau dispozitive de tipul gardurilor electrice ori a altor mijloace asemănătoare permise de lege, în vederea diminuării conflictelor și reducerii pagubelor cauzate de animale sălbatice.

Informații și depunerea cererilor de finanțare se face la adresa:

https://www.afm.ro/garduri_electrice.php
Termenul de depunere: 11 – 25 Aprilie 2023

Prin prezenta vă aducem la cunoștință faptul că colectarea gunoiului menajer și celui selectiv va avea loc doar săptămâna viitoare, 𝗝𝗼𝗶, 𝟭𝟯 𝗔𝗽𝗿𝗶𝗹𝗶𝗲. Pentru operativitate rugăm locuitorii comunei ca până la ora 8 să amplaseze gunoiul în fața imobilelor în loc accesibil.

Vă mulțumim pentru înțelegere și cooperare.

Arderea miriștii, a vegetației uscate și a resturilor vegetale se execută numai după obținerea permisului de lucru cu focul.
Emiterea permisului de lucru cu foc se face prin grija primarului de către șeful serviciului voluntar pentru situații de urgență sau persoana desemnată în acest sens.

Arderea se execută în locuri care nu permit propagarea focului la fondul forestier/construcții și care să nu afecteze rețelele electrice, de comunicații, conductele de transport a gazelor naturale, produsele petroliere ori alte bunuri materiale combustibile, asigurându-se supravegherea, permanentă a arderii, precum și stingerea jarului dupa terminarea activității.

În perioadele de caniculă și secetă prelungită, arderea miriștii, vegetației uscate și a resturilor vegetale este interzisă.

Utilizarea focului deschis nu se admite la distante mai mici de 40 m față de locurile cu pericol de explozie: gaze și lichide combustibile, vapori inflamabili, explozivi etc., respectiv 10 m față de materiale sau substanțe combustibile: lemn, hârtie, textile, carton asfaltat, bitum, ulei etc., fără a fi supravegheat și asigurat prin măsuri corespunzătoare.

Arderea miriștii se face cu respectarea următoarelor prevederi generale:

a) condiții meteorologice fără vânt;
b) parcelarea miriștii în suprafețe de maximum 10 ha, prin fâșii arate;
c) izolarea zonei de ardere față de căi de comunicație, construcții, culturi agricole vecine, instalații, fond forestier, prin executarea de fâșii arate;
d) desfășurarea arderii numai pe timp de zi;
e) asigurarea până la finalizarea arderii a personalului de supraveghere și stingere a eventualelor incendii;
f) asigurarea pentru suprafețe de ardere mai mici de 5 ha a substanțelor și mijloacelor de stingere necesare;
g) asigurarea, în cazul suprafețelor de ardere mai mari de 5 ha, a unui plug, a unei cisterne cu apă, a mijloacelor de tractare și a personalului de deservire;
Pe terenurile în pantă, arderea miriștii se face pornind din partea de sus a pantei.

Arderea vegetației uscate și a resturilor vegetate se execută cu respectarea următoarelor prevederi generale:
a) condiții meteorologice fără vânt;
b) colectarea în grămezi a vegetației uscate și a resturilor vegetale în cantități astfel încât arderea să poată fi controlată;
c) executarea arderii în zone care să nu permită propagarea focului la fondul forestier/construcții și să nu afecteze rețelele electrice, de comunicații, conductele de transport a gazelor naturale, produsele petroliere ori alte bunuri materiale combustibile;
d) curățarea de vegetație a suprafeței din jurul fiecărei grămezi pe o distanță de 5 m;
e) desfășurarea arderii numai pe timp de zi;
f) asigurarea mijloacelor și materialelor pentru stingerea eventualelor incendii;
g) supravegherea permanentă a arderii;
h) stingerea totală a focului înainte de părăsirea locului arderii;
i) interzicerea acoperirii cu pământ a focarelor.

În conformitate cu art. 1, alin. 3, lit. r și s, din H.G.R. nr. 537 din 6 iunie 2007 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele de prevenire și stingere a incendiilor, constituie contravenție și se pedepsește cu amenda de la 1.000 lei la 2.500 lei, arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deșeurilor și a altor materiale combustibile, fără obținerea permisului de lucru cu foc și fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăți; amenajarea locurilor pentru utilizarea focului deschis în condiții și la distanțe care favorizează propagarea focului la construcții, depozite, culturi agricole, păduri, plantații și alte vecinătăți.

În data de 5 Aprilie 2023 Primăria va colecta din comună obiectele electronice și de uz casnic inutile sau defecte (calculator, frigider, TV etc.). Invităm cetățenii să amplaseze deșeurile menționate mai sus în fața proprietăților în așa fel încât utilajele primăriei să le poată ridica. Vă mulțumim pentru înțelegere și colaborare.
Primăria Comunei Gornești va colecta și anul acesta crengile și corzile de viță de vie ce rezultă din curățenia de primăvară, conform următorului program: 23 martie, joi – Mura Mică, Mura Mare 24 martie, vineri – Iara de Mureș, Ilioara, Pădureni. 27 martie, luni – Petrilaca de Mureș, Teleac, 28-29 martie, marți și miercuri – Gornești 29-30 martie, miercuri și joi – Periș Invităm cetățenii să amplaseze deșeurile menționate mai sus în fața proprietăților în așa fel încât utilajele primăriei să le poată ridica. Vă mulțumim pentru înțelegere și colaborare.

Comunicat sistare apă

Compania AQUASERV S.A. Sucursala Reghin anunță consumatorii din comuna Gornești că din cauza unor lucrări programate pe rețeaua de distribuție, se sistează furnizarea apei potabile refulate din Uzina de Apa Reghin pentru reparația instalației reducției care alimentează Stația de distribuție, din data de 13.03.2023, orele 22,00, până în data de 14.03.2023, orele 06:00.

Am semnat împreună cu dl. ministru al DEZVOLTĂRII, LUCRĂRILOR PUBLICE ȘI ADMINISTRAȚIEI – Cseke Attila finanțarea pentru asfaltarea drumului comunal DC16 (Periș – lara de Mureș).

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență va organiza și desfășura în data de 01.03.2023, în intervalul orar 10.00 – 11.00, antrenamentul/exercițiul de alarmare publică, denumit generic „MIERCUREA SIRENELOR”, pentru verificarea functionării sirenelor pe întreg teritoriul national.

CAUȚI UN LOC DE MUNCĂ ÎN STRĂINĂTATE? INFORMEAZĂ –TE !

• Nu accepta cu ușurință ofertele de muncă prin intermediul anunțurilor on-line, convorbiri telefonice;
• Nu apela la persoane necunoscute în mod direct;
• Verifică cu atenție oferta locului de muncă;
• Citește cu atenție clauzele contractului de mediere;
• Verifică adresa și existența angajatorului străin pentru care ai optat;
• Nu accepta să pleci la muncă în străinătate fără un contract de muncă și în limba română sau contractele de angajare acceptate în țara de destinație.

POATE CONSTITUI UN RISC DACĂ:
• Se acceptă oferte de locuri de muncă prin intermediul netului fără o vizită la sediul agenției de plasare;
• Selectarea se efectuează cu rapiditate, în orice condiții, fără nici un criteriu de selecție (interviu, verificarea aptitudinilor) care să vă califice pentru locul de muncă solicitat;
• Semnarea contractului de mediere în grabă, deși nu dețineți toate documentele necesare medierii;
• Se ”garantează plecarea la muncă” într-un timp foarte scurt;
• Se promite salarizare mare pentru muncă necalificată;
• Vi se rețin actele de identitate sau cardul bancar.


Verifică dacă agențiile care oferă locuri de muncă în străinătate sunt înregistrate la inspectoratul teritorial de muncă www.inspectiamuncii.ro

Consultă Ghidul lucrătorului român în țările Uniunii Europene www.inspectiamuncii.ro sau www.mmuncii.ro

Poți solicita un loc de muncă în străinătate și Agenției de șomaj, prin Rețeaua EURES www.anofm.ro

A intrat în vigoare noua strategie agricolă a României, care se bazează pe Politica Agricolă Comună a Uniunii Europene. Deputat în Parlamentul European, Vincze Loránt prezintă un ghid privind proiectele valabile în perioada 2023-2027, împreună cu partenerii săi: parlamentarii Könczei Csaba și Magyar Lóránd, Asociația Agricultorilor din Secuime, Asociația Partium pentru Dezvoltare Rurală și Agricultura și Asociația Pro Agricultura.

Publicația este prezentată fermierilor într-un tur al Transilvaniei în județele Bihor, Satu Mare Zalău, Cluj, Mureș și Brasov, precum și în Comitatul Trei Scaune, Scaunul Ciuc, Scaunul Odorhei
și Scaunul Gheorgheni.

Prezintă: Bordi Kacsó Zsolt – Agenția de Intervenție și Plăți Agricole (APIA) și dr. Antal Lehel – Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR)
Locațiile seriei de evenimente:
– jud. Mureș, Gornești, Pensiunea White Horse, 18 Februarie – ora 10:00;
– județul Mureș, Sântioana de Mureș, Centrul Cultural Tollas Jenő, 18 Februarie – ora 16:00

Partenerii noștri: Kolcsár Károly, UDMR Județul Mureș.

De la magazinele mici la supermarketuri, de la producătorii de apă minerală la sectorul HoReCa, toți producătorii și comercianții de băuturi trebuie să se înregistreze în baza de date a Sistemului de Garanție-Returnare.
Înscrierea este OBLIGATORIE și se face pe platforma RetuRO, pe site-ul www.returosgr.ro. Astfel, comercianții, producătorii sau importatorii de băuturi în ambalaje de unică folosință din plastic, sticlă sau metal, cu volume între 0,1 litri și 3 litri inclusiv, și cei din domeniul HoReCa au obligativitatea legală de a se înregistra până la pe 28 februarie.Nerespectarea acestei obligații va fi sancționată de Garda Națională de Mediu cu amendă cuprinsă între 20.000 și 40.000 de lei.

Prin SGR putem asigura ca PET-urile, sticlele și dozele de bere să nu ajungă în râuri sau să polueze terenurile agricole, afectând sănătatea noastră, ci să fie reciclate și reutilizate. Cetățenii vor avea de urmat trei pași simplii:
1. vor plăti o garanție de 50 de BANI atunci când cumpără o băutură de la un comerciant;
2. după golirea ambalajului, va trebui să îl returneze în orice magazin din România
3. în schimbul ambalajului gol, consumatorul va primi înapoi, pe loc, valoarea garanției plătite inițial.

Consecințele înfundării coșului sunt:
• Riscul de incendiu
Pentru că hornul se înfundă cu funingine și alte reziduuri rezultate în urma arderilor, acesta poate provoca în orice moment un incendiu.
• Riscul de intoxicare cu monoxid de carbon
În cazuri grave se poate ajunge chiar și la deces.
• Scăderea eficienței sobei, a centralei, șemineului, cuptorului etc.

 

Pentru servicii de curățare coșuri de fum sunați la numărul:
0740 354 918.

ANAF recomandă depunerea on-line a Declarației unice – Formular 212

– prin intermediul serviciului „Spațiul privat virtual”, disponibil pe site-ul www.anaf.ro

– prin intermediul serviciului „Depunere declarații”, disponibil pe portalul www.e-guvernare.ro pe baza certificatului digital calificat

Informații suplimentare privind înregistrarea în Spațiul Privat Virtual se găsesc la următorul link.

De asemenea, contribuabilii pot solicita sprijin și funcționarilor din cadrul organelor fiscale locale, în cadrul cărora există personal special instruit pentru a acorda îndrumare și asistență pentru depunerea Declarației unice.

Se vor efectua screeninguri gratuite pentru depistarea cancerului de col uterin, mâine, 18 ianuarie 2023, începând de la orele 9, în Pădureni, în fața căminului cultural. Femeile din toată comuna, cu vârste cuprinse între 24 și 64 de ani pot aplica pentru testul de screening Babeș-Papanicolau, pentru prevenirea și depistarea precoce a cancerului de col uterin.

Căminul cultural va servi ca și sală de așteptare.

Primăria vine în sprijinul cetățenilor cu servicii publice online. 💻
✅ depuneți cereri online pentru diverse solicitări
✅ faceți Sesizări pe harta digitală a comunei
✅ faceți programări online pentru audiențe și alte servicii
✅ verificați stadiul solicitărilor depuse, de acasă, în timp real
✅ consultați documente de interes public
Accesând pagina ➡️ https://gornesti.regista.ro puteți comunica cu instituția de oriunde, chiar și de pe telefonul mobil, fără să vă deplasați la sediu.

1.Până pe 24 decembrie depozitaţi bradul afară, într-un recipient cu apă pentru a-şi păstra prospeţimea un timp îndelungat.
2.Montaţi bradul într-un suport stabil şi sigur.
3.Montaţi lumânările în suporturi incombustibile.
4.Nu lăsaţi niciodată copiii să se joace în apropierea lumânărilor aprinse.
5.Folosiţi doar instalaţii şi decoraţiuni electrice fără defecţiuni ori improvizaţii.
6.Nu amplasaţi lumânări aprinse în apropierea bradului, decoraţiunilor ori materialelor combustibile
7.Distanţa de protecţie dintre brad şi materiale combustibile sau aparate electrice este de cel puţin 30 cm.
8.Achiziţionaţi artificii doar din magazine autorizate. Nu lăsaţi copiii să se joace cu artificii.
9.Verificaţi integritatea şi curăţenia coşurilor de fum.
10.Inainte de culcare, stingeţi soba, lumânările şi deconectaţi aparatele electrice de încălzit ori decoraţiunile electrice.

Vă așteptăm cu drag la Târgul de Crăciun duminică 18 decembrie, de la orele 12:00 în Parcul Mare din Gornești! Pregătim vin fiert, mâncare delicioasă, decorațiuni croşetate pentru masa de crăciun și multe altele. Vor cânta: Corul Reformat din Gornești și elevii Gimnaziului Teleki Domokos.Să ne pregătim împreună pentru sărbători!
Suntem bucuroși să vă anunțăm că dotarea SVSU Gornești a fost completată cu un UTV de pompieri achiziționat de primăria Comunei Gornești. Acesta este un utilaj mobil pentru intervenție rapidă, echipat standard pentru prevenirea și stingerea incendiilor, fiind construit dupa normele și standardele Europene. Având dimensiuni reduse, poate ajunge în zone inaccesibile, cum ar fi zone de pădure, gospodării izolate. De asemenea poate menține sub control incendiile de mare intensitate până la sosirea echipei de intervenție. Dispune de un rezervor apă de 250L și poate produce până la 5.000L de spumă.

Programe locale

Pentru un Gornești mai curat

Volunteers are the heart of a community. Our volunteers are a valuable resource for our fast-growing, fast-paced city.

Our city relies on our volunteers for everything from staffing special event, such as Freedom Fest and Merry Main Street, to assisting departments with daily activities, such as shelving library books, filing records or using GIS equipment.

Close Search Window